Wie ben ik

Wie ben ik?

Mariëlle Stroes (1963)

Van oorsprong ben ik HBO verpleegkundige. Ik heb jarenlange klinische werkervaring in de psychiatrie, zowel met individuele mensen als met groepen.

In het therapeutisch werken staat het contact tussen mijzelf en de cliënten centraal.

Tijdens het werken in de psychiatrie ontstond bij mij het verlangen om mensen verder te helpen in het proces om te ‘worden wie ze zijn’. Vanuit deze passie ben ik een Gestalt opleiding gaan volgen. Binnen de Gestaltbenadering ligt de focus op het ervaren in het heden en van hieruit zich bewust worden van hetgeen er nodig is als volgende stap in onze ontwikkeling. Dit creatieve proces blijft mij boeien en inspireren.

Mijn eigen passie vind ik in creatieve activiteiten en vooral in bergwandelen. In de bergen kom ik ‘back to basic’. Letterlijk met mijn voeten op de aarde. In de bergen speel ik met mijn grenzen en leer met mijn grenzen om te gaan. Soms respecteer ik deze en soms ga ik er overheen.

Beide ervaringen neem ik op allerlei gebieden mee in mijn werk als therapeut.

Naast de opleidingen HBO-V en Gestalttherapie heb ik ook opleidingen gedaan in communicatietraining, emancipatorische hulpverlening, groepsdynamica en mindfulness.

In Eindhoven heb ik ruim 15 jaar als zelfstandig (Gestalt)therapeut gewerkt samen met de psychologie praktijk Braam-Oosterlee.

In 2014 ben ik verhuisd naar Utrecht. Ik ben als POH-GGZ werkzaam in het gezondheidscentrum Wittevrouwen in Utrecht.

Naast deze functie werk ik een aantal uren als zelfstandig (Gestalt)therapeut.