Praktijk voor gestalttherapie en coaching M Stroes

Praktijk voor gestalttherapie en coaching

Over mij

Over mij

Opleiding en werkervaring

Ik ben afgestudeerd HBO verpleegkundige psychiatrie en heb nadien de opleiding gestalttherapie gedaan. Gedurende 15 jaar had ik een zelfstandige praktijk als gestalttherapeut in samenwerking met een psychologiepraktijk in Eindhoven.

Mariëlle Stroes

Terug in Utrecht ben ik als POHGGZ (praktijkondersteuner huisarts GGZ) gaan werken in een gezondheidscentrum. Daarnaast werk ik als zelfstandige in mijn praktijk.

Levenservaring

Van jongs af aan ben ik geboeid door het menselijk gedrag en de manier van contact maken met elkaar. Ook de zin en onzin van “normaal” en “afwijkend” gedrag én ons aller zoektocht naar geluk intrigeerden mij. Ik ben me gaan verdiepen in thema’s rondom contact alsook in de mogelijkheden om óm te gaan met lijden. Hierin is ook mijn eigen zoektocht en levenservaring een grote leerschool voor me geweest. Het ervaren van mijn eigen zoektocht naar geluk is meer lerend geweest dan alle boeken die ik erover gelezen heb.

Het leven (ver)dragen

Het werken in de psychiatrie op verschillende afdelingen heeft me geholpen om veel verschillende mensen met hun specifieke gedrag te ontmoeten.

Het gedachtegoed van Jim van Os heb ik ervaren als waardevolle aanvulling voor menswaardige zorg binnen de psychiatrie. Ook raakte ik geïnteresseerd in het Boeddhisme. Dit bracht me een nieuwe manier van kijken naar pijn en lijden; mede door meditatie kreeg ik zicht op de kracht van meditatie in het (ver)dragen van lijden. Voor mij sloot dit allemaal feilloos aan bij mijn basis als gestalttherapeut.

Je kunt hier iets meer over lezen onder ‘werkwijze’ boeddhistische psychologie.

Levenskunst

Jaren geleden viel mijn oog op een boekje bij een 2e hands boekenmarkt, geschreven door Joep Dohmen, hoogleraar aan de universiteit van Humanistiek. Op deze universiteit heb ik een premaster “zorgethiek en beleid” gedaan en zo viel het mij op. Ik kocht het boekje en het belandde ongelezen in mijn boekenkast, totdat ik het onlangs weer oppakte.
Het boekje gaat over ‘levenskunst’. De uitspraak “willen wat je doet” en de vraag “wat is voor mij een authentiek, goed en mooi leven?” zijn voor mij herkenbaar en essentieel.

Bovenstaande heeft bijgedragen aan het idee voor het opzetten van deze praktijk.

Ik ervaar het als mijn passie om samen met mensen op weg te gaan en te zoeken naar hun ‘eigen wijsheid’. Ik werk vanuit gedrevenheid, enthousiasme, betrokkenheid én niet te vergeten met humor!

Mariëlle Stroes