Praktijk voor gestalttherapie en coaching M Stroes

Praktijk voor gestalttherapie en coaching

Werkwijze

Werkwijze

Werkwijze Marielle_Stroes_Coachingpraktijk

Werkwijze 

Ik geef mensgerichte en creatieve begeleiding, waarin we uitgaan van jouw kwaliteiten én patronen en handicaps. Mijn aanpak is ervaringsgericht, het doel is het ontwikkelen van een eigen praktische wijsheid.

Vertrekpunt is de acceptatie dat ons leven niet maakbaar is. Teleurstelling, tegenslag, ongemak en verlies horen bij het leven. De uitdaging is met dit gegeven om te gaan. Juist het streven naar continu welbevinden en succes is een bron van ons ongelukkig voelen. Door het bewust-worden en het inzetten van je sterke en zwakke punten ontwikkel je jezelf, komt je leven meer in balans en ben je meer in staat je eigen-wijsheid in te zetten.

Dát is levenskunst!

Visie

Mijn werkwijze is gekoppeld aan mijn visie. Ik vertrouw erop dat het antwoord op vragen en problemen in mensen zélf zit. Het aanboren van je ‘eigen-wijsheid’ en het hervinden van je richting is het doel van mijn begeleiding. Hier hoort ook bij het inzicht krijgen in je kwaliteiten en je valkuilen. Zo word je je bewust van je patronen en reacties in je dagelijks leven.

Visualisaties en Yucelmethode

Ik maak gebruik van ervaringsgerichte oefeningen die ik vanuit het werken als gestalttherapeut ken en waar ik veel ervaring mee heb. Dit zijn onder meer visualisaties die je terug brengen in contact met je lichaam of laten stilstaan bij wat je tegenhoudt. Ook maak ik gebruik van de Yucelmethode die visueel maakt wat je krachten zijn en wat je ballast is. De Yucelmethode is voor vele thema’s inzetbaar.

Daarnaast maak ik gebruik van praktische oefeningen die je helpen om verder te zoeken in de stappen en keuzes die jij wilt maken. Ik zal een beroep doen op je actieve houding en motivatie om er ook naast onze afspraken mee bezig te blijven.

Contact

Denk je dat mijn begeleiding jou op weg zou kunnen helpen? Of heb je een andere vraag en wil je weten of je hiervoor bij mij terecht kunt? Neem dan gerust contact op voor vragen of een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.